2 d’abril del 2020

Dia Internacional del Llibre Infantil


Com cada any, el 2 d’abril, es commemora el naixement de Hans Christian Andersen. Enguany Eslovènia ha estat el país membre de l’IBBY encarregat de fer el cartell i el missatge que s’adreça a tots els infants del món. L’autor de l’escrit és Peter Svetina i l’il·lustrador és Damian Stepancic.

"Les paraules en els poemes i en els contes són aliment. No aliment per al cos, res que pugui omplir l’estómac. Són aliment per a l’esperit i per a l’ànima.


Quan l’home té gana o set, se li encongeix l’estómac i se li eixuga la boca. Busca trobar alguna cosa per menjar, un tros de pa, un plat d’arròs o de blat, un peix o un plàtan. Com més afamat està, més se li estreny la mirada; ja no veu altra cosa que allò que el pot satisfer.


Tanmateix, la fam de mots es manifesta de manera diferent: com una tristesa, com una empatia, com una arrogància. Les persones que pateixen aquest tipus de fam no són conscients que les seves ànimes estan tremolant, que estan passant pel seu costat mateix sense haver-hi parat esment. Una part del seu propi món se’ls en va de les mans sense ells adonar-se’n.


Aquest tipus de fam és la que sacien els poemes i les històries."

Pots trobar el missatge sencer a: www.oepli.org/ca/Dia-Internacional-Libro-Infantil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada