14 de desembre del 2012

Recomanacions de lectura infantil - Octubre, novembre i desembre 2012

Les recomanacions infantils d'aquests tres mesos són:

El cavaller fantasma, de Cornelia Funke

El cavaller fantasma, és una lectura basada en un personatge real de l’Edat Mitjana: en William Longespee, la primera persona que va ser enterrada a la catedral de Salisbury i que molts segles després torna per protagonitzar part d’aquesta història.

En Jon Whitcroft té onze anys i està trist perquè la seva mare i el seu nou marit, en Barbut, l’han enviat a un internat a Salisbury. Res d’allà li agrada: pluja, murs foscos, passadissos estrets, cares estranyes i una habitació que ha de compartir amb dos nois més.


Però en Jon no sospita res del que està apunt de passar-li... En la seva sisena nit a l’internat, apareixen de cop tres fantasmes a la finestra de la seva habitació. Han vingut per amenaçar-lo de mort perquè té el mateix cognom que l’home que els va assassinar. La vida de’n Jon corre perill i està sol i espantat. Sort que hi és Ella, la seva única amiga a l’internat i que té la solució: demanar ajuda a un bon cavaller. El problema és que aquest cavaller va morir fa segles...

Una història emocionant de Cornelia Funke, l’autora de Cor de tinta, Igraine la valenta
Reckless, entre d’altres.


Aldwyn y la profecía, d'Adam Jay Epstein i Andrew Jacobson

Aquesta és la història d’un gat de carrer que, desesperat per què no l’agafin, s’amaga en una botiga d’animals. Allà hi coneix en Jack, un jove mag que busca una mascota màgica. 

L’Aldwyn està disposat a ser el company d’en Jack, només han de convèncer la granota Gilbert i el maldrestre Skylar Blue Jay que ell és el poderós gat màgic que alguns diuen que és. 

El problema no triga a arribar, perquè la reina de Vastia segresta en Jack i els altres mags, i l’Aldwyn, l’Skylar i en Gilbert hauran d’emprendre una desesperada cursa per intentar rescatar-los... i veuran les seves vides transformades per sempre.


El robot de l'abocador, de Roberto Pavanello

Aquesta és l’última història d’en Bat Pat, un ratpenat escriptor que va aprendre a llegir de petit gràcies a un vell bibliotecari. Des d’aleshores li agraden els llibres de por, amb bruixes, fantasmes i cementiris!

A El robot de l’abocador el seu amic Leo li demana que l’acompanyi a l’abocador de Fogville, ni més ni menys que per a buscar-hi deixalles per a un invent “top secret”. El que no esperen trobar entre la brossa és un braç enorme de metall que es mou... Què deu ser? Com se'n sortiran en Bat i en Leo?

Vine a buscar el llibre a la Biblioteca i ho descobriràs!

Ah, i si t'agraden les aventures de'n Bat, a la Biblioteca també hi trobaràs El tresor del cementiri. No esperis més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada