30 de setembre del 2013

Les Biblioteques d'Osona, amb la salut mental

El Dia Mundial de la Salut Mental se celebra el proper dijous, 10 d’octubre, amb l’objectiu de sensibilitzar la població en relació als trastorns mentals, incrementar el coneixement sobre aquest tipus de trastorns i fomentar el debat pel que fa al seu tractament i prevenció. Des de fa uns anys, les Biblioteques d’Osona s’adhereixen a la celebració organitzant, en col·laboració amb la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, diferents actes que comprenen una mostra documental (que recull els documents que les Biblioteques d’Osona tenen sobre trastorns mentals), l’hora del conte i el club de lectura d’àmbit comarcal.

Enguany, totes les activitats que organitzen les biblioteques d’Osona, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, estan patrocinades per la Fundació Privada Girbau, fet que ha permès realitzar l’activitat de l’hora del conte al conjunt de biblioteques de la comarca (12 biblioteques i 2 bibliobusos) i el club de lectura d’àmbit comarcal. La Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, per la seva banda, ha facilitat el transport necessari per traslladar els membres dels diferents clubs de lectura a la Biblioteca Joan Triadú.

Així, aquest any, les biblioteques celebren la quarta edició del club de lectura d’àmbit comarcal relacionat amb la salut mental. En aquesta nova edició, el club de lectura torna a Vic, després de passar per Roda de Ter i Taradell en les edicions de 2011 i 2012 respectivament. Una edició, la d’aquest any, que tindrà lloc el dimarts 29 d’octubre, a les 19:30 h, a la Biblioteca Joan Triadú de Vic. El club de lectura girarà al voltant de la novel·la T’estimo, Marta d’Isabel-Clara Simó, que els membres dels clubs de lectura d’Osona llegiran durant el mes d’octubre. Es comptarà amb la presència de l’autora del llibre, l’escriptora valenciana Isabel-Clara Simó, i la psicòloga clínica Mar Vidal, del Consorci Hospitalari de Vic.

Les biblioteques d’Osona també dedicaran l’hora del conte del mes d’octubre a la salut mental. La sessió de contes anirà a càrrec de Caro Von Arend que presenta l’espectacle No vull ser gran! per acostar els infants (l’activitat està recomanada per a nens i nenes a partir de 4 anys), d’una manera entenedora i senzilla, a  la problemàtica dels trastorns mentals. Les sessions d’aquest conte que es realitzaran a les diferents biblioteques i bibliobusos de la comarca són:

  • Dimecres 2, a les 17:00 h. al Bibliobús Guilleries. La sessió de contes es farà a Calldetenes, al vestíbul de l’Ajuntament
  • Divendres 4 d’octubre, ales 18:00 h., a la Biblioteca Caterina Figueras (Tona)
  • Dissabte 5 d’octubre, a les 11:30 h., a la Biblioteca Joan Triadú (Vic)
  • Dilluns 7 d’octubre, a les 17:30 h., a la Biblioteca Marquès de Remisa (Sant Hipòlit de Voltregà)
  • Dimecres 9 d’octubre, a les 18:00 h., a la Biblioteca Bac de Roda (Roda de Ter)
  • Dijous 10 d’octubre, a les 17:30 h., a la Biblioteca La Cooperativa (Centelles)
  • Dimarts 15 d’octubre, a les 17:30 h., a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font (Taradell)
  • Dimecres 16 d’octubre, a les 17:30 h., a la Biblioteca Pompeu Fabra (Sant Quirze de Besora)
  • Dimarts 22 d’octubre, a les 18:00 h., a la Biblioteca L’Esqueller (Sant Pere de Torelló)
  • Dimecres 23 d’octubre, a les 17:00 h., al Bibliobús Tagamanent. La sessió de contes es farà al municipi de Santa Eulàlia de Riuprimer, a l’espai de joves
  • Dijous 24 d’octubre, a les 18:00 h., a la Biblioteca de Torelló. Barri de Montserrat
  • Dijous 14 de novembre, a les 18:00 h., a la Biblioteca Dos Riu. Torelló

Reproducció íntegra de l'article d'Osona.com.

A la Biblioteca de Centelles trobareu dues guies de lectura realitzades per la Biblioteca Joan Triadú de Vic amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada