11 de gener del 2012

Tertúlia Literària


Us convidem a assistir a la propera Tertúlia Literària, que es portarà a terme el dia 26 de gener, a partir de 2/4 de 4 de la tarda, a la Sala Polivalent de la Biblioteca.

En aquesta ocasió es parlarà sobre El Llibreter de Kabul, d'Asne Seierstad.

1 comentari:

  1. Resum de la Tertúlia Literària.

    L’autora, periodista noruega, ha treballat com a reportera en diversos països com Rússia, la Xina i Sèrbia i al front en guerres com la d’Irak, l’Afganistan i més recentment Txetxènia.

    El llibre és el relat de la seva experiència a Kabul on va viure uns quants mesos amb una família afganesa després de la caiguda dels talibans. Ser dona i occidental li va permetre l’accés tant als llocs reservats a les dones com als homes cosa que li donà una visió global de les costums del país.

    El personatge central de l’obra és un llibreter, d’entrada un home culte i tolerant tant en l’aspecte polític com religiós i fins i tot en la relació amb els membres de la seva família. Mica en mica però, a través dels diferents esdeveniments que li toca viure i vist amb els ulls de les persones que l’envolten, descobrim un personatge realment despòtic.

    El llibre ens dóna una visió real de la vida, de les penúries i de l’enginy dels afganesos per a sobreposar-se als temps que els toca viure i d’un món que per a nosaltres és força desconegut.

    La publicació del llibre li va valer a l’autora una denúncia per injúries per part del llibreter, que ella va respondre adduint que havia passat el temps suficient amb la família per a poder justificar realment el seu relat.

    ResponElimina