19 de juliol del 2013

Publicació de l'inventari dels elements més representatius del patrimoni de Centelles

L'historiador i geògraf Francesc Roma i Casanovas ha publicat l'inventari del patrimoni existencial dels municipis de l'Alt Congost i l'Alt Tenes.

Aquest inventari té com a objectiu "posar de manifest tots els elements que demostren l'existència humana sobre aquest espai", segons les pròpies paraules de l'autor.

Entre els elements inventariats hi ha masies abandonades, cabanes, barraques, forns de calç, pous de glaç, mines, basses i altres elements peculiars.

L'obra està distribuïda en sis volums dedicats a 12 municipis diferents. Per part d'Osona: Centelles, Collsuspina, el Brull, Hostalets de Balenyà, Sant Martí de Centelles i Seva. I del Vallès Oriental: Aiguafreda, Castellcir, Castellterçol, Sant Quirze de Safaja, el Figaró i Tagamanent. 

Es tracta d'una edició publicada pel mateix autor a l'editorial madrilenya Bubok Publishing. Cadascun dels volums es pot aconseguir en paper (en edició de pagament en blanc i negre) o en edició digital (edició gratuïta i en color). El volum dedicat a Centelles és accessible des d'aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada